Skip to main content

Strafrecht

Vos Lammers & De Kock Advocaten is in het bijzonder gespecialiseerd in de behandeling van strafzaken.

Wij behandelen alle strafzaken en maken daarin geen onderscheid. U kunt dus bij ons terecht als u wordt verdacht van een misdrijf, maar ook als het gaat om een overtreding. Een overtreding is meestal een licht strafbaar feit dat door de officier van justitie kan worden afgedaan middels een strafbeschikking of voorwaardelijk sepot. In sommige gevallen wordt een overtreding afgedaan door de kantonrechter. Wij kunnen u in deze procedures voorzien van deskundige rechtsbijstand.  Voorbeelden van overtredingen zijn: door rood rijden, op verboden terrein lopen of wildplassen.

Misdrijven zijn over het algemeen wat ernstigere feiten. Voorbeelden van misdrijven zijn: mishandeling, openlijk geweld, diefstal (met geweld), brandstichting, fraude, drugsgelateerde feiten, moord, doodslag, seksueel misbruik, etc.  Naast deze (commune) strafzaken, behandelen onze advocaten ook zaken op het gebied van het verkeersstrafrecht, penitentiair recht, fiscaal-economisch strafrecht (in geval van verdenking van fiscale fraude e/o witwassen en ontnemingen), internationaal strafrecht (zoals uit- en overlevering en WOTS-zaken) en tbs-zaken.

Naast het onderscheid tussen overtredingen en misdrijven, is er ook onderscheid tussen het jeugdstrafrecht en het volwassenstrafrecht. Het jeugdstrafrecht is van toepassing wanneer een minderjarige tussen de 12 en 18 jaar wordt verdacht van een strafbaar feit. Vos Lammers & De Kock Advocaten heeft gespecialiseerde jeugdstrafrecht advocaten, zodat ook minderjarigen (en hun ouders) zich kunnen verzekeren van goede rechtsbijstand.

Voor vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen, door hiernaast uw gegevens in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Strafbare feiten

 • Levensdelicten (moord / doodslag)
 • Geweldsdelicten (openlijk geweld / mishandeling, etc.)
 • Zedenmisdrijven (verkrachting, aanranding, etc.)
 • Mensenhandel / uitbuitingszaken
 • Vermogensdelicten (inbraken, overvallen, plofkraken, diefstal, etc.)
 • Drugsgerelateerde delicten
 • Overtreding van de Wet wapens en munitie

Strafrechtelijke procedures

 • Beklag- en beslagprocedures
 • Bijstand tijdens politieverhoren
 • OM-zittingen
 • Jeugdstrafrecht
 • Penitentiair recht
 • Strafzaken in eerste aanleg (politierechter / meervoudige strafkamer)
 • Strafzaken in hoger beroep
 • Sluiting drugspand ex art. 13b Opiumwet

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bent u door de politie aangemerkt als verdachte van een strafbaar feit? Heeft u een oproep ontvangen om als verdachte te worden gehoord? Of een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen? Heeft er een doorzoeking van uw woning plaatsgevonden? Wenst u in hoger beroep te gaan tegen een door de rechtbank gewezen vonnis? Heeft u andere vragen over het strafrecht of wenst u onze bijstand in een jegens u aanhangige strafrechtelijke procedure?

Neem direct contact met ons op!

Beoordelingen van cliënten

Martijn
Martijn
25 Mei 2022
Uitermate kundige advocaat die snel hoofdzaken van bijzaken kan scheiden. Ze is doortastend en volhardend. Geeft geen valse hoop, blijft realistisch en gaat recht op het doel af. Daarnaast ontzettend kundig met oog voor haar cliënt, waarbij ze daadkrachtig te werk gaat en alles laat vallen als het voor jou als cliënt even nodig is.
Charlotte ter Brugge
Charlotte ter Brugge
16 Mei 2022
Mevrouw Lammers is een echte doorzetter! Kundig en vriendelijk. Zet altijd een stapje extra. Zeker aan te raden bij hulp. Enorm betrokken!
Maikel
Maikel
9 Mei 2022
Super goed geholpen door Claudia Lammers. Een aanrader voor iedereen die een advocaat nodig heeft.
27 00
27 00
4 Mei 2022
Mevr Lammers is een echte aanpakker, Goede kijk op zaken, assertief. Ontzettend fijn om mee samen te werken.
Carmen Pierik
Carmen Pierik
3 Mei 2022
Claudia Lammers is een betrokken advocaat, altijd bereid om iets extra's te doen, gaat goed op het betrekkingsniveau van de client zitten en dat met een flinke dosis humor.
Sandra
Sandra
3 Maart 2020
Zeer proffecioneel en heel betrokken. Enorm tevreden!!
De consument Eerlijkheid
De consument Eerlijkheid
20 Februari 2019
BELANGRIJKE REVIEW VOOR DE CONSUMENT!!!! Vos Lammers & De Kock Advocaten is een top advocaten kantoor. Ik heb alleen goeie ervaringen met deze advocatenkantoor en heb persoonlijk ook meerder zaken bij hun behandeld en heb zelf als advocaat Dhr. Merlin Vos gespecialiseerd in strafrecht. Ik vind hem zelf een top advocaat heel nauw betrokken bij de zaken die hij behandeld en je mag altijd contact opnemen met hem op ze 06 avond of weekend dat maakt niet uit hij stond me altijd te woord en dat vind ik zo fijn van hem. En het is een advocatenkantoor met meerdere advocaten die is verschillende dingen zijn gespecialiseerd. Als zoekende naar een advocaat zou ik eens effe contact opnemen met dit advocatenkantoor om het zelfde te kunnen ervaren wat ik met hun heb ervaren. Het belangrijkste vond ik toch hoe Dhr Merlin Vos betrokken was bij de zaken die hij samen met mij behandelde hij legt alles heel duidelijk uit en ook bij elke stap die hij neemt licht hij je in en alle uitleg erbij echt fijn zo een advocaat. Groetjes Mohammed.

Meer info? Neem geheel vrijblijvend contact op