Skip to main content

Familierecht

Mr. De Kock behandelt (o.a.) zaken die betrekking hebben op het personen en familierecht, waarbij binnen dit rechtsgebied de bijzondere aandacht uitgaat naar het jeugdrecht. U kunt hierbij denken aan advies, bemiddeling en/of procedures om omgang tussen ouder en kind te bewerkstelligen, kwesties omtrent het ouderlijk gezag, alimentatieprocedures, etc.

Wanneer partners met kinderen uit elkaar gaan, kan dat leiden tot een hoop vragen en problemen. De wet stelt dat gezamenlijk ouderlijk gezag het uitgangspunt is. Daarnaast bepaalt de wet dat een kind recht heeft op omgang met zijn/haar beide ouders.

Onderzoek wijst uit dat een kind dat geen omgang met zijn ouders of een van hen heeft, daarvan mogelijk schade kan ondervinden met blijvende gevolgen. Met name een gezonde identiteitsontwikkeling van het kind kan hierdoor gevaar lopen. Als de ouder bij wie het kind woont de omgang met de andere ouder niet of te weinig toestaat, kunt u de rechter verzoeken om een omgangsregeling te laten vaststellen.

Het komt helaas geregeld voor dat conflicten tussen ouders leiden tot onoverkomelijke geschillen, waarbij een rechter betrokken dient te worden om de belangen van de kinderen te waarborgen. Mr. De Kock kan u in dergelijke gevallen adviseren en in rechte bijstaan.

Familierechtelijke kwesties

  • Ondertoezichtstellingen
  • (Gesloten) uithuisplaatsingen
  • Gezag en omgang

Familierechtelijke procedures

  • Geschillen met de Raad voor de Kinderbescherming e/o Jeugdzorg
  • Procedures waarbij Veilig Thuis is betrokken
  • Procedures die voortvloeien uit geschillen over kinderen, welke geschillen zijn ontstaan na een scheiding

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Personen- en familierecht is onderdeel van het burgerlijk recht, dat zich richt op allerlei vormen van familiebetrekkingen, zoals geboorte, huwelijk- en echtscheiding en bescherming van personen. Het familierecht gaat dan ook over al die onderdelen van het recht waar ieder mens mee te maken heeft in het leven, van de wieg tot het graf. Voorbeelden zijn onder andere gezag en omgang, het naamrecht, huwelijk en scheiding, levensonderhoud en het huwelijksvermogensrecht. Maar ook kinderbeschermingsmaatregelen zoals ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing behoren tot het familierecht. Al deze aspecten samen maken het familierecht een boeiend maar soms ook ingewikkeld geheel.

Contact opnemen

Beoordelingen van cliënten

Martijn
Martijn
25 Mei 2022
Uitermate kundige advocaat die snel hoofdzaken van bijzaken kan scheiden. Ze is doortastend en volhardend. Geeft geen valse hoop, blijft realistisch en gaat recht op het doel af. Daarnaast ontzettend kundig met oog voor haar cliënt, waarbij ze daadkrachtig te werk gaat en alles laat vallen als het voor jou als cliënt even nodig is.
Charlotte ter Brugge
Charlotte ter Brugge
16 Mei 2022
Mevrouw Lammers is een echte doorzetter! Kundig en vriendelijk. Zet altijd een stapje extra. Zeker aan te raden bij hulp. Enorm betrokken!
Maikel
Maikel
9 Mei 2022
Super goed geholpen door Claudia Lammers. Een aanrader voor iedereen die een advocaat nodig heeft.
27 00
27 00
4 Mei 2022
Mevr Lammers is een echte aanpakker, Goede kijk op zaken, assertief. Ontzettend fijn om mee samen te werken.
Carmen Pierik
Carmen Pierik
3 Mei 2022
Claudia Lammers is een betrokken advocaat, altijd bereid om iets extra's te doen, gaat goed op het betrekkingsniveau van de client zitten en dat met een flinke dosis humor.
Sandra
Sandra
3 Maart 2020
Zeer proffecioneel en heel betrokken. Enorm tevreden!!
De consument Eerlijkheid
De consument Eerlijkheid
20 Februari 2019
BELANGRIJKE REVIEW VOOR DE CONSUMENT!!!! Vos Lammers & De Kock Advocaten is een top advocaten kantoor. Ik heb alleen goeie ervaringen met deze advocatenkantoor en heb persoonlijk ook meerder zaken bij hun behandeld en heb zelf als advocaat Dhr. Merlin Vos gespecialiseerd in strafrecht. Ik vind hem zelf een top advocaat heel nauw betrokken bij de zaken die hij behandeld en je mag altijd contact opnemen met hem op ze 06 avond of weekend dat maakt niet uit hij stond me altijd te woord en dat vind ik zo fijn van hem. En het is een advocatenkantoor met meerdere advocaten die is verschillende dingen zijn gespecialiseerd. Als zoekende naar een advocaat zou ik eens effe contact opnemen met dit advocatenkantoor om het zelfde te kunnen ervaren wat ik met hun heb ervaren. Het belangrijkste vond ik toch hoe Dhr Merlin Vos betrokken was bij de zaken die hij samen met mij behandelde hij legt alles heel duidelijk uit en ook bij elke stap die hij neemt licht hij je in en alle uitleg erbij echt fijn zo een advocaat. Groetjes Mohammed.

Meer info? Neem geheel vrijblijvend contact op